dezinsekcija      dezinfekcija

deratizacija

Štetni glodari (pacovi i miševi) su kroz istoriju zabeleženi kao stalni pratioci čoveka. Široko su rasprostranjeni i nanose značajne ekonomske štete, a predstavljaju i veliku opasnost po zdravlje ljudi, jer su prenosioci različitih zaraznih bolesti.
Naša kompanija Vam nudi profesionalna, brza, sigurna i pogodna rešenja za rešavanje problema  sa glodarima:
• U roku od 24 sata izlazimo na teren
• Vreme  prilagodjavamo Vašim obavezama
• Prijateljski i stručni tehnički kadar
• Najviši nivo bezbednosti za vašu porodicu i kućne ljubimce
• Nazovite nas ODMAH na +381 64.115.0.390  da organizujemo ekipu za rešavanje problema

Za više informacija o tome kako da glodare eliminišete iz svoje kuće i bašte pogledajte ispod.
Zaštita svoj dom i porodicu od miševa I pacova
Pacovi predstavljaju značajan zdravstveni rizik za ljude i naše kućne ljubimce. Zajedničke bolesti koje prenose glodari su Salmonela, E.coli, Kriptosporidioza i Tuberkuloza.
Pacovi takođe prenose: buve, grinje i krpelje koji mogu da izazovu akutne i alergijske reakcije.
Glodari u kući ili vrtu
To je izuzetno ozbiljnan problem , ako se  glodari nasele u vašem domu, čak i ako oni ne ulaze direktno u životni prostor.
Miša ili pacova kao problem unutar kuće treba  podhitno rešiti.
Glodari u okolini:
Glodari su noćne životinje  i obično se kriju od ljudi, tako da tipične zaklone  traže u kućama I  baštama.
Znači da su glodari tu kod Vas?:
Grebanje I buka u zidovima, ispod poda ili brodskog poda, kao i jurnjava oko potrage za hranom.
Izmet – glodari vrše nužde I ostavljaju izmet u obliku izduženih mrvica  dužine oko 0.5 - 1cm.
• Prodoran miris – glodari ispuštaju  amonijak što predstavlja miris koji će biti posebno jak u zatvorenim prostorijama kao što su pod ormarom u potkrovlju, garažama, šupi dr.
Štete – glodari imaju zube koji rastu stalno i  mogu da grickaju: drvo, plastiku, pa čak i čelične konstrukcije. Glodari mogu čak izazvati požare koje grickanjem  kablova i žica mogu dovesti do kratkog spoja.
Grickanje  zapakovane hrane – glodari će otvoriti sve vrste ambalaža da bi pronašli hranu
Gnezda - gnezda glodari grade u toplim, skrivenim mestima koristeći iseckane materijale kao što su novine, plastike i tkanine. U gnezdima glodara će se  često nalaziti mladi.

Kako da Vam  rešimo problema sa glodarima?
Danas se primenjuju različite metode uništavanja ovih jako rasprostranjenih štetočina. Postoje preventivne i kurativne metode suzbijanja štetnih glodara. Od preventivnih metoda izdvaja se metod sistematske deratizacije , kojim se smanjuje brojnost štetočina. Ova mera bi trebalo da se upražnjava najmanje dva puta godišnje, u proleće i jesen, odnosno kada je najveća aktivnost jedinki. Ukoliko se ne obavi preventivan metod suzbijanja, preostaju kurativni metodi, odnosno direktna borba sa štetočinama.
Preventivne metode (npr.uklanjanje otpada), biološke metode (prirodni neprijatelji), fizičko-mehaničke metode (upotreba struje visokog napona, gasnih klopki, raznih lepkova itd.), sve su to metode za uništavanje štetnih glodara. Najefikasnija metod suzbijanja je hemijski, koja se vrši upotrebom hemijskih sredstava (rodenticida).

Mamke koji se najčešće upotrebljavaju možemo podeliti na osnovu hranjivog nosača, a razlikujemo mamke sa svežom ili pokvarenom hranom, mamke sa žitaricama, parfimisane, tečne i praškaste. Odabir mamaka zavisi od uslova koji vladaju na terenu. Postavljaju se u deratizacionu kutiju- EKO skrivalica  sa jasnim oznakama upozorenja i podacima osobe i firme koja vrši deratizaciju po HACCP sistemu.

poljski miš (Mus horttulanus) ...... kućni miš (Mus musculus)

crni pacov (Rattus rattus)............norveški pacov (Rattus norvegikus)

 


STOP GLODARIMA !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 


             Adresa- Sremskih boraca 67 - 11080 Beograd              tel/faks:  011/2612-426       mob: 064/115-0-390             E-mail: info@ddd-sova.com