deratizacija        dezinfekcija

dezinsekcija

Insekti koji štetno utiču na ljudsko zdravlje možemo podeliti u tri grupe:

-Vektorske vrste insekata koji pridonose širenju zaraze budući su mehanički ili biološki prenosioci uzročnika zaraznih bolesti


-Paraziti insekti žive na čoveku, bilo kao ektoparaziti (na površini tela) ili endoparaziti (u telu čoveka)

-Otrovni insekti- svojim delovanjem izazivaju kod čoveka alergijske reakcije

Medju insektima koji štetno utiču na zdravlje ljudi, važno je preventivno i sistematsko održavanje prostora, da ne bi došlo do širenja zaraze koju insekti mogu preneti mehaničkim ili biološkim putem – tzv. Vektori(npr. bubašvabe, bubarusi, komarci itd.)
Vrste bubašvaba
Postoji preko 3.000 različitih vrsta bubašvaba ali samo nekoliko vrsta mogu se naći u kući: 

Image of a German Cockroach (Blattella germanica) | Rentokil Pest Control UKGerman Cockroach - 12-15mm
Braon boje sa dve tamne pruge na grudnom košu. Krila su preko celog  tela. Veoma su dobri penjači, zbog lepljivih pločica na nogama, imaju agilnost da se penju preko glatkih površina. Nemačke bubasvabe vole topla, vlažna mesta (kupatilo, kuhinja).

Image of an Oriental Cockroach (Blatta orientalis) | Rentokil Pest Control UKOriental Cockroach - 20-30mm
Tamno braon do crne boje. Krila su nerazvijene kod  ženki, a poklopac ¾ dužine abdomena kod  muških jedinki. Za razliku od Nemačke bubašvabe orijental ne mogu da lete. One vole hladnija mesta kao što su podrumi, odvodi I dr..

Image of an American Cockroach (Periplaneta americana) | Rentokil Pest Control UKAmerican Cockroach - 20-30mm

Vrste američke bubašvabe nisu tako česte u Srbiji. One su crvenkasto braon boje i imaju bledo žutu oblast oko ivice tela. Ove bubašvabe imaju tendenciju da se nađu u mraku  sa visokom vlažnosti.

Pri odabiru Insekticida uvek treba uzeti u obzir njihovu toksičnost i delovanje, na način da se maksimalno ispolji efikasnost u suzbijanju, a istovremeno neotrovni za naciljane skupine životinja, ljude i ekološki prihvatljivi.
Obavljanjem Dezinsekcije koristimo različite metode primene od vlažne kontaktne dezinsekcije koristeći najsavremenije metode aplikacije, počevši od orošavanja do hladnog i toplog zamagljivanja, zadimljavanja ili premazivanja u zavisnosti od stanja na terenu i vrste štetočina i stadijuma infestacije.

 

 House FlySocial WaspCommon House SpiderCommon Clothes MothAmerican Cockroach (Periplaneta americana)| Rentokil Pest Control imageBed Bug

 


STOP INSEKTIMA

STOP INSEKTIMA !

 

 

 

 
 
 


      Adresa- Sremskih boraca 67 - 11080 Beograd              tel/faks:  011/2612-426       mob: 064/115-0-390             E-mail: info@ddd-sova.com